Det är inte speciellt svårt att lära sig spela poker, vad som däremot är knepigt är att bli en riktigt skicklig pokerspelare. För att bli en bra pokerspelare bör du ha ett logiskt sinne och ett matematiskt tänkande. Dessutom krävs nog någon form av medfödd talang. Visst kan de flesta lära sig spela poker för skojs skull, men inte alla kan lära sig att bli proffs.

 
Var kan man lära sig att spela poker?
 
Det bästa sättet att lära sig spela poker är att öva på det rent praktiskt – det vill säga spela, spela, spela! Men, du bör ha någon form av instruktioner också, vilket du kan hitta lite var stans. Pröva med ditt lokala bibliotek till att börja med. Här kan du hitta pokerböcker som på ett pedagogiskt och enkelt sätt lär ut hur man spelar poker. Dock kan det ibland vara lite tunnsått i hyllorna, det är många som vill lära sig hur man spelar poker!
 
Då hittar du desto mer information på internet. Här formligen kryllar det av nybörjarguider, avancerade strategier, tips och råd, samt diskussioner spelare emellan. Internet är utan tvekan det bästa stället att leta på, om du raskt vill hitta information om hur man spelar poker. Det finns ett antal bra pokerskolor att ta del av, både Expressen och Aftonbladet har till exempel haft pokerskolor tillgängliga för sina läsare, men det finns dessutom mängder av renodlade pokersidor med bra guider och instruktioner. Se bara till att du tar en pokerskola som passar din nivå, så att du inte börjar i fel ände.
 
Spela poker gratis
 
Ett mycket bra sätt att öva sig på att spela poker är att spela på de gratisversioner av pokerrum som finns på nätet. Här spelar du för låtsaspengar, vilket så klart innebär att du inte heller kan vinna något, men du lär dig istället allt om ditt eget spelande, utan att riskera att förlora något. Många använder sig av de kostnadsfria pokerrummen på det här sättet.
 
Olika varianter av poker
 
Det finns som du säkert vet en mängd olika varianter av poker – Omaha, Seven-card stud, Five-card stud, varianter av dessa som kallas Hi och Lo och så vidare. Den vanligaste varianten av poker som spelas är dock Texas Hold´em, vilket också är den enklaste att lära sig. Börja med denna version om du är nybörjare, så kan du sakta men säkert lära dig de andra när den tiden är kommen.